© All rights reserved. Powered by Taiga Concept

Meistä

Taiga Concept on suomalainen äänieristettyjen tilaratkaisujen tarjoaja. Tuotevalikoimamme ammentaa inspiraatiota Pohjolan metsien rauhallisuudesta. Luomme minimalistisia ja käytännöllisiä äänieristettyjä työtiloja, jotka voidaan räätälöidä monenlaisiin toimisto- ja työympäristöihin. Kattava tuotevalikoimamme vastaa moninaisiin toimitilatarpeisiin, sisältäen toimiston puhelinkopit, henkilökohtaiset työpisteet, yhteistyötilat, neuvotteluhuoneet ja jopa suuremmat modulaariset ratkaisut aina 28 neliömetriin asti. Innovatiivisen modulaarisen tuotesuunnittelumme ansiosta, kykenemme vastaamaa joustavasti ja monipuolisesti erilaisten toimitilojen tarpeisiin.

Tarina

Taiga syntyi halusta tuoda pohjoinen luonto, sen hiljaisuus ja palauttava vaikutus, työpaikalle. Taigan perustajat, suunnittelun ja sisustusmateriaalien asiantuntijoina huomasivat tarpeen häiriöttömille työtiloille. He halusivat tarjota työntekijöille ratkaisun modernin työympäristön meluun ja hektisyyteen. Tavoitteena oli luoda tiloja, joissa ihmiset voisivat keskittyä, ladata akkujaan sekä ammentaa inspiraatiota luonnon kauneudesta ja puhtaudesta.

Tätä varten he kääntyivät heille tuttujen materiaalien puoleen. He hankkivat korkealaatuista puuta, lasia ja muita materiaaleja kestävistä lähteistä ja käyttivät suunnittelu- ja käsityötaitoaan luodakseen tiloja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että esteettisesti miellyttäviä. He integroivat myös luonnollisen akustiikan ja teknologiaa varmistaakseen, että tilat ovat todella ovat mukavia, yksityisiä ja rauhallisia.

Ajan myötä Taiga on kasvanut ja saavuttanut aseman luotettavana kumppanina työpaikkasuunnittelun saralla. Projekteissamme korostuvat ajattoman yksinkertaisuuden, innovaation, kestävyyden ja joustavuuden periaatteet. Työtiloja on asennettu alan johtavien yritysten toimistoihin ympäri maailmaa. Ne auttavat tekemään työstä nautinnollisempaa ja lisäävät luonnon inspiroivaa ja palauttavaa vaikutusta.

Me Taigalla uskomme, että työpaikan tulisi olla paikka, jossa ihmiset voivat kukoistaa ja olla parhaita versioita itsestään. Tuomalla pohjoisen luonnon hiljaisuuden ja inspiraation moderniin työympäristöön, autamme luomaan maailman, jossa työnteko on nautinnollisempaa.

 • 2013
  Perustajien tapaaminen

  Taigan perustajat kohtasivat Kuopion Muotoiluakatemiassa. Tapani johti projektia innovatiivisista sisustusmateriaaleista, ja Pekka opiskeli sisustusarkkitehtuuria.

 • 2015
  Taigan perustaminen

  Kaksi vuotta myöhemmin kaksikon tiet kohtasivat uudemman kerran ja idea Taigasta syntyi. Samana vuonna perustettiin Picea Interior Oy, joka tuli myöhemmin tunnetuksi nimellä Taiga.

 • Tutkimus- ja kehitysvaihe

  Ensimmäisenä vuotena yritys keskittyi tuoteportfolion ja liiketoimintamallin rakentamiseen. Yksi suurimmista haasteista alussa oli oikeiden jakelukanavien löytäminen. Tämä johtui osittain siitä, ettei yrityksellä ollut vielä referenssejä, ja tuotekuvat olivat lähinnä 3D-visualisointeja.

 • 2016
  Ensimmäinen suuri projekti

  Lopulta määrätietoisuus johti merkittävään projektiin: YLE:n toimisto Helsingissä tarvitsi "toimistokoppeja" seitsemänkerroksisen toimiston jokaiseen kerrokseen. Se oli tärkeä merkkipaalu Taigalle, ja voidaan nähdä kaupallisen toiminnan alkusysäyksenä.

 • Tuotemuutos

  Saman vuoden aikana tuote kävi läpi täydellisen muodonmuutoksen. Massiivipuiset rakenteet korvattiin vanerisella solurakenteella. Tämä oli klassisen Lohko Box -työtilan perusta. Kevyemmät ja joustavammat rakenteet tekivät tuotteesta toimivan myös Suomen ulkopuolella. Tämä oli avainasemassa nopeassa laajentumisessa kansainvälisille markkinoille.

 • 2018
  Orgatec huonekalumessut

  Taiga Concept osallistui Orgatec-messuile, joka on yksi suurimmista toimistokalusteiden ja -tuotteiden tapahtumasta. Minimalistiselle ja toimivalle Lohko Box -työtilalle oli suurta kiinnostusta sekä arkkitehtien että jakelijoiden keskuudessa. Tapahtuma oli merkittävä askel Taigan yhteistyöverkoston rakentamisessa ja tunnettavuuden lisäämisessä.

 • 2018
  APAC markkina-avaus

  Taiga perusti tytäryhtiön Aasiassa ja aloitti yhteistyön merkittävän jakelijakumppanin kanssa.

 • 2020
  Lohko Box V3.0

  Uusi versio Lohko Box -työtilasta merkitsi tärkeää edistysaskelta tuotekehityksessä. Parannuksia tehtiin sähköjärjestelmiin, ilmanvaihtoon ja materiaaleihin, yksi tärkeimmistä parannuksista oli integroitu ohjauspaneeli. Päivitykset noudattivat edelleen Taigan minimalistista suunnittelufilosofiaa.

 • Kauppalehti Kasvajat -palkinto

  Taiga tunnustettiin yhdeksi Suomen nopeimmin kasvavista yrityksistä johtavan talouslehden toimesta.

 • 2021
  Lohko Flex

  Julkistettiin suuri tilankäytön ratkaisu, joka tarjoaa jopa 28 neliömetriä tilaa. Tämä oli merkittävä kehitys osoittaen Taigan kyvyn räätälöintiin ja kokonaisvaltaiseen työtilojen tarjoamiseen kaiken kokoisille yrityksille.

 • 2022
  Ennätysvuosi

  Taiga saavutti ennätyksellisen 6,9 miljoonan euron liikevaihdon. Työtiloja käytetään 26 eri maassa ympäri maailmaa.

 • 2023
  Kehitysprojektit ja uudet kumppanuudet

  Taiga aloitti merkittävät kehitysprojektit vastuullisuuden, ydinosaamisten määrittämiseksi ja brändin kirkastamiseksi.

Suunnittelufilosofia

“Lähtökohtana oli Skandinaavinen yksinkertaisuus ja tavoitteena luoda tuotevalikoima, joka tarjoaa tilaa ajattomalla tyylillä. Lopputuloksena oli hiottu ja yksinkertainen konsepti, kuin suoraan pohjoisesta luonnosta ja sen hiljaisuudesta.

Kuten monet Pohjoismaissa, koen voimakkaimman vapauden tunteen ollessani yhteydessä luontoon. Ei ole mitään rentouttavampaa ympäristöä kuin lumen peittämä metsä tai kesäinen tyyni järvi.

Kaikessa suunnittelussa säilytetty luontoyhteys on se, mikä tekee Taiga Conceptista niin ainutlaatuisen.”

– Pekka Eskelinen, Head of Design

Top